6 Ağustos 2016 Cumartesi

Pokemon GO 'güvenlik' üzerine İranlı yetkililer tarafından yasaklandı



İran'da Yetkililer ,Pokemon GO belirtilmeyen "güvenlik kaygıları" nedeniyle yasaklandı .

Karar Sanal Boşluk Yüksek Kurulu , online aktivite nezaret resmi kuruluşu tarafından alınmıştır

İranla oyunla ilgili güvenlik üzerindeki endişelerini dile getiren bir yol izler.

Ama oyuncular gerçek çizgi film canavarları yakalamak için dünya yerlerini ziyaret etmek oyuncu zorluklarından olmasıan ragmen Pokemon GO'ya , yasak gelen ilk ülke oldu.

Sosyal medyada İranlılar üzerindeki internet kullanımı kısıtlamalarına rağmen son haftalarda Pokemon GO oynarken tartıştık

Raporlar geçen ay İranlı yetkililer , oyunun yaratıcıları yasaklamaya karar vermeden önce onlarla işbirliği için beklediğini söyledi.

Endonezya'ya görev sırasında oyun oynamak polis memurlarına yasaklandı ve bir Fransız oyuncu Pokemon yakalamak için uğraşırken bir askeri üs üzerine çıkdığından dolayı tutuklandı.

"Önde gelen bir Suudi din adamı , bir önceki Pokemon Kart oyununa karşı verilen bir fetva (dini iktidar) yeni karma gerçeklik uygulaması uygulanacak " dedi.

16 yaşındaki Ferman oyunun "yasak görüntüler" içerdiği ve kumar İslami yasağı ihlal ettiğini belirtti. Ama bit fetva etkisi özellikle alim sınırları ötesine taşımak ve mutlaka bütün ülke için geçerli değildir.

Bu haftanın başların , New York eyaletinde yetkililer , şartlı tahliye üzerinde iken Pokemon GO oynayan yaklaşık 3 bin kayıtlı seks suçlularını oyundan uzaklaştıracağını söyledi.

Yasak ,oyun çocukların korunması hedefleniyor.
Yorumları Yükle

0 yorum