27 Temmuz 2016 Çarşamba

Pokemon Yürümüyor

Daha resmi olarak çıkmadan çoğu ülkeyi adeta esir altına alan oyundan yeni haberler gelmeye devam ediyor. Oyun, geniş kitlelere yayılarak, birçok arkadaşlığın dahi arka sebebi haline gelmişken Nintendo bu durumda en az mutlu olan firma. Öyle ki gitgide zarara geçiyorlar.
Pokemon GO, daha ilk adı çıkmasıyla birlikte “Bu oyunun zevki asla bitmez ya.” diyen kullanıcılar ile dolmuştu. Ki hala az bir kullanıcı kitlesine sahip sayılmaz. Herhangi bir “Lure” bölgesine gittiğinizde bir sürü insan ile karşılaşıyor ve azalmaktan çok çoğalan bir kitle görüyorsunuz. Fakat görünen o ki sadece dağın görünen kısmı bu kadarmış ki hala onca oyuncuya rağmen Nintendo' nun zararı tam tamına 234 milyon Dolar. (Artmasını sağlayan batışını da sağlamış.)
Pokemon GO ile birlikte başlayan bu olaylardan sonra son üç ayda sadece 220.000 Wii U satıldı. Döviz kuru da bu konuda bir etken olabilir ancak böylesine büyük bir oyunun iOS ve Android pazarında satışıyla insanlar “Neden Nintendo konsol almalıyım ? ” sorusuna cevap bulamaz hale geldiler. Satın almak için özel bir nedenleri kalmaz oldu. Tabii ki de bundan dolayı hisseler düşüşe geçti. Tüm bu olanlar sonrasında ise Nintendo bu başarısızlığı kendinde değil Niantic' te bularak, bu oyunu onların değil Niantic' in yaptığını yatırımcılarına hatırlattı.
Ayrıca ayağa kalkmayı da isteyen firma, 2017 yılında NX ve Wii U için The Legend of Zelda' nın yeni oyununu çıkarmayı planlıyor.

Kaynak : SCROLL.COM.TR
Yorumları Yükle

0 yorum